Надежда Иванова- политология трети курс (2007-2008),  Пловдивски университет " Паисий Хилендарски "  

условието на задачата

 

Лидерът на юсмените решава:

 

 

                    

(втори етап)

 

Като президент на Хиксландия бих се обърнала с реч към мнозинството в държавата юсмените, с която реч ясно да се очертае стратегията на държавата около конфликта с майните.

Бих призовала народа към мир, отговорност и сдържаност. Държавата трябва да  бъде единна и отговорна , когато става въпрос за защитата на териториалната цялост и суверенитета на страната.

Като държавен глава бих застанала твърдо зад позицията, че Хиксландия никога не би признала евентуално отцепване на майните от територията на страната и бих се обърнала за подкрепа към страни, които имат широко политическо влияние в света.

Впредвид това, че познавам лидера на майните бих го поканила на среща, в която да обсъдим политическото положение и да се намерят компромисни решения на проблема. Като най голяма отстъпка за запазване на териториалната цялост и суверенитета на страната е да се предоставят големи политически правомощия на майните и правото на участие във властта.  

Към населението бих се обърнала с призива да се ограничат само до мирни протести, без това да прераства в масови безредици.Като по този начин мнозинството от страната изрази своето несъгласие с решението на майните да се отцепят и да нарушат суверенитета на страната.

       

 

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

Copyright 1997-2007 OMDA Ltd All rights reserved.