Иванка Иванова- политология трети курс (2007-2008),  Пловдивски университет " Паисий Хилендарски "  

условието на задачата

 

Лидерът на майните решава:

 

 

                     

 

  Стратегическите цели , които трябва да следва в бъдеще Хиксландия, по отношение на конфликта между юсмените и майните, се формулират след обстоен анализ на събитията, случващи се в Сърбия, относно едностранното признаване на независимостта на Косово. Юсмените, страхувайки се от верижна реакция вземат бързи мерки срещу евентуалните претенции на майните за по-широка автономия. От своя страна сред малцинственото етническо население на майните, живеещо в компактни групи в северната част на страната косовският случай силно отеква те решават, че моментът е дошъл да възстановят своите права, нарушени и силно погазени от юсмените. Основните им стратегически цели са:1) да използват създалите се условия, да поискат подкрепата от международната общност, която също е на мнение, че юсмените им нарушават правата.2)на територията, която те обитават има много нефт и други полезни изкопаеми силно оръжие срещу юсмените.3)основният център на тяхната автономия е голямо пристанище широки икономически, политически връзки с други държави.

     Основната задача на Хиксландия за да запази териториалната си цялост и в бъдеще е да покаже на държавите, с които води международни отношения, че е стабилна единна суверенна държава. По този начин всяка възможност на една или друга Велика сила да вплете в геополитическата си игра майните, известни със своята примитивност и необразованост, ще бъде ликвидирана. Юсмените като образовани и трудолюбиви хора със световно признание, отнасящи се с уважение към закона и реда, трябва да тръгнат по пътя на  дипломацията - да признаят правата на майните като малцинствена етническа група, дори да им дадат възможност,  на най-изявените сред тях, да участват в вземането на управленски решения за самата Хиксландия.

 

 

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

Copyright 1997-2007 OMDA Ltd All rights reserved.