Християн Белчилов - политология трети курс (2007-2008),  Пловдивски университет " Паисий Хилендарски "  

условието на задачата

 

Лидерът на юсмените решава:

 

 

                    

(втори етап)

 

           Стратегията за запазване на мира, териториалната цялост и суверенитета на Хиксландия трябва да включва следните основни елементи:

-         Националната служба за добра сигурност (НСДС) да осъществява тайно наблюдение на Елем и останалите водещи фигури от ръководството на майните. Целта е да се получава доколкото е възможно постоянна информация за техните действия и намерения, като по този начин управляващите на Хиксландия ще могат да вземат адекватни ответни мерки и превантивни решения.

-         Роднините на президента Люх също могат да дават автентична информация за настроенията сред обществото на майните. Някои от тях дори могат да сформират контра организация, която да прокарва сред майните идеята, че е в техен интерес да са част от Хиксландия и нямат основание да се стремят към независимост.

-         Трябва да се предприемат незабавни мерки за интеграцията на майните в Хиксландия. Те трябва да включват повишаване на тяхното образователно равнище и възможности за развитие на икономиката в техния регион. Трябва да се ограничат вредните производства и да се развие земеделието по техните плодородни земи.

-         Друга важна мярка е засилването на граничния контрол на Хиксландия за да се пресекат всякакви опити за незаконно вкарване на оръжие и боеприпаси, които могат да бъдат използвани от майните-екстремисти за въоражена борба.

-         Важно е също органите в Хиксладия да започнат активна кампания за разбиването на мафиотските структури, които финансират организацията на майните. Така ще бъдат пресечени опитите за използване на въоражена съпротива при стремежа им за автономия.

-         При ескалация на напрежението между майните и юсмените президента Люх трябва да инициира преговори с Елем и останалите ръководители на сепаратистите. Те трябва да спомогнат за намирането на приемливо и за двете страни решение, което обаче да изключва нарушаването на териториалната цялост и суверенитета на Хиксландия.

 

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

Copyright 1997-2007 OMDA Ltd All rights reserved.