Антония Христова - политология трети курс (2007-2008),  Пловдивски университет " Паисий Хилендарски "  

условието на задачата

 

АНАЛИЗ

 

                    

Грешката на юсмените и на техният лидер Люх е ,че твърде късно е започнал решаването на този проблем и е позволил да се стигне до тези тайни заседания, (които са следствие от създаването тайни сдружения , образуването на тайно движение опозицията се е превърнала в тайно и въоръжено движение ) и искането на независимост и образуването на самостоятелна държава от тях.

 

Грешката на майните  ( респективно на техният лидер Елем ) според мен е , че влизат в директна конфронтация без достатъчно предварителни сондажи и добра оценка на международното положение дали другите страни могат да съдействат чрез икономически и политически натиск за осъществяването на техните искани.

Стига се до никому ненужни жертви и омраза между юсмените и майните , до етнически открит конфликт.

 

Що се отнася до бъдещото развитие на Хиксландия  мисля , че :

  • В крайна сметка майните ще постигнат исканата от тях независимост

  • С помощта на САЩ и Европа  и  с наливането на огромни капитали  новата страна  ще стъпи на крака

  •  И ще бъде прекратен етническият конфликт в тази страна, до колкото е възможно

 

Това според мен е благоприятното развитие на нещата , което разбира се зависи от останалият свят дали той ще признае независимостта на новата страна.

Но от друга страна искането на независимост от майните може да послужи като пример за други големи етнически групи в различни страни и да се стигне до ескалирането на подобен етнически конфликт.

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

Copyright 1997-2007 OMDA Ltd All rights reserved.