Митко Недев- политология трети курс (2007-2008),  Пловдивски университет " Паисий Хилендарски "  

 

Проблемът за Косово

 

     

 

Това, което се случваше, беше процес в продължение на 10 години. От 1999 г. насам албанци, които сега се наричат косовари, а такава националност няма, избиваха не само сърби, а всякакви други неалбанци или им палеха къщите и ги принуждаваха да напуснат тази територия скоропостижно. Национализмът на албанците е опасен за другите народи и другите държави наоколо за разлика от българския. Днес албанците се радват, че правят държава, но не може да се радваш на гърба на избити хора или на взривени църкви. Това е моята основна тревога. Другата ми тревога е, че в сърцето на Европа се създава една мюсюлманска държава, която е проектирана от САЩ. Не трябва да забравяме, че най-голямата база в Европа в момента се намира в Косово и е американска. Т.е. американците си заплюха тази наркодържава Косово, която е Колумбия на Балканите, направиха я военна база, затвориха си очите пред всички безчинства на албанците, произведоха АОК от терористична организация, каквато тя беше в регистрите на техните служби до 1998 г., и я обявиха за добра. Те я обявиха за освободително движение, при което легитимираха военнопрестъпници като Хашим Тачи и Агим Чеку. Двамата имат задочни присъди за убийства на полицаи и на служители, което по всички правила на международното право се наказва.
Съвсем скоро ще бъдат изявени претенции към Западна Македония. По този начин ще се очертае една дъга, един ислямски полумесец, който ще ни обгради.

Това е стара пантюркистка теория, която търси да затвори тази дъга от Босна през Херцеговина, през новосъздадената днес държава Косово, през Западна Македония и през нашите Родопи, които са следващата област, която, може би, ще потърси независимост, окуражена от Косово. Защо у нас да не се появи една помашка република, която да обяви своята независимост и САЩ да кажат, че я признават? Виждаме какво неадекватно поведение има ЕС. Там, вместо да излязат с ясна позиция, че това е наркодържава, създадена от престъпници, както в. "Гардиън" написа през 1999 г. за АОК: "Гангстерите, които финансирахме и създадохме, мълчат и се разсейват."
Нищо чудно скоро хората във вече албанизираните райони на Западна Македония да поискат присъединяване към майката - родина и да започне създаването на т.нар. Велика Албания. През Втората световна война под протекцията на фашистка Италия е създадена Велика Албания, съставляваща точно тези части - днешна Албания, Косово и Западна Македония. Тогава е било извършено точно това геополитическо инженерство - големи маси албанци са преселени изкуствено в областта Косово, така че те сега твърдят, че са над 90%.
 

В България има политици и политически сили, които под сурдинка казват: албанците ще вземат една част от Македония, другата ще я вземем ние. Подобни разсъждения са опасни. Защото исторически ще се върнем на точката от 1912 г., когато точно поради несъгласие как да се раздели Македония избухва Балканската война. България тогава държи цяла Македония да бъде присъединена към родината, сърбите имат претенции към една част, гърците към друга и т.н.
 

Косово не само не трябва да бъде признато за държава, но трябва да бъде и бойкотирано от другите европейски държави както направи румънският президент Бъсеску. Защото иначе ще излезе, че поощряваме сепаратизма.  Защото мюсюлманите, които заливат Европа не се интегрират, те живеят в капсулирани общности. И от Турция ги съветват да не се интегрират, разчитайки един ден да си направят точно тези анклави, от които да възникнат нови, мюсюлмански държави. Това е удар по идентичността на Европа, за което обаче големите в Европа си траят, разсейват се, или пък са лобисти на Щатите. 

Красивите, утопичните виждания и идеи винаги са били заплащани скъпо, защото самото падане на границите не решава въпросите. Албанците действат с демографско оръжие. Те казват - раждайте деца, не се притесняват да използват пари от престъпна дейност за инвазия и не са санкционирани от Европа за това. А Европа много добре знае, че потокът от наркотици минава през Косово. Югославия беше изкуствена държава и сега част от тези, които я създадоха като отрязаха части от България, западните покрайнини, сложиха ръка на Македония, обявиха я за южно-сръбска държава, каквато никога не е била, всички тези инженерства на някои велики сили, сега се повтарят с обратен знак.
 

Косово е ислямският кинжал на САЩ, който се забива в тялото на Европа - Косово и евентуално Велика Албания от което ЕС ще си пати в бъдеще.

 

 

 

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

Copyright 1997-2007 OMDA Ltd.  All rights reserved.