СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2007-2008)

пролет

автори

без редактор

   КОСОВО

ЮСМЕНИ И МАЙНИ В ХИКСЛАНДИЯ

животоописания

идеалният тип човек при капитализма

мечтата за българия

автори

без редактор

 

Георги Георгиев - политология III курс, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", учебната 2007/2008  

СДС - Пазарджик 

Съюзът на демократичните сили в гр. Пазарджик има променлив успех на политическата сцена. Д-р Иван Колчаков бе кмет до 2003 г., когато изгуби изборите срещу кандидата на Коалиция за България - Иван Естатиев. Неговото управление не можа да се запомни с нищо съществено. Не вземаше дейно участие в проблемите на обществеността, дистанцираше се от наболелите проблеми в общината. Управлението му бе белязано с множество, недоказани обаче, съмнения за корупция. В момента д-р Иван Колчаков е главен секретар на СДС и депутат в 40-ото народно събрание.

При пазарджишкия избирател се наблюдава една цикличност към партийните си предпочитания и откакто в България съществува демократична форма на управление,  "сините" и "червените" си разменят мандатите.

Такъв сценарий се разигра и на изборите 2007 г. Тогавшният кмет Иван Естатиев (БСП) се кандидатира за втори мандат, СДС от своя страна извадиха отново Колчаков, който за 4-те си години в "опозиция" надали бе стъпвал повече от 2 пъти в Пазарджик.

Единствената алтернатива на пазарджиклии беше младият юрист Тодор Попов, който в предишния мандат бе прецедател на Общинския съвет от квотата на партията на Софиянски, а на тези избори се яви като независим кандидат. Въпреки лошата услуга, която му направи СДС, той бе припознат като синия кандидат и спечели на балотажа само с няколко стотин гласа.

Като организация в Пазарджик СДС е изключително слабо представена, липсва почти всякаква инофрмация за нейната дейност, рядко дава мнения по обществено наболял проблем. Въпреки нежеланието на синята партия да развие една стабилна регионална структура, партията успява да участва активно в управлението на общината.
                                                                                                                                

 

автори

без редактор

СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2007-2008)

есен

автори

без редактор

автори

без редактор

СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2006-2007)

автори

без редактор

автори

без редактор

СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2006-2007)

есета по зададена тема

 

автори

без редактор

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

Copyright 1997-2008 OMDA Ltd All rights reserved.