ОТРОВНИТЕ  БОТУШИ

Елена Андрева

 

На 27.02.2007 г. България отново изуми и хвърли в тотален и абсолютен шок широката общественост, защото на тази вече паметна дата, само 57 дни след дългоочакваното и бленувано членство в ЕС, първите страници на един реномиран български вестник осъмнаха с една интересна и стряскаща новина – Ботуши тровят 3 жени. Така, след като на 3 януари внесоха отровни фъстъци, съдържащи известно количество афротоксини, които обаче, според лекарите специалисти не се оказаха достатъчно ефективни да сложат веднъж завинаги край на вегетативното съществуване на малката ни и измъчена българска нацийка, като гръм от ясно небе си появиха и отровните ботуши. Ама отровни в буквалния смисъл, веществото (калиев бихромит), което по случайност се съдържало в подплатата на модерните ботушки взело, че се оказало отровно и прониквайки в кожата на потърпевшите 3 жени от Разград им причинил алергична реакция и то от такъв мащаб, че те били приети в инфекциозно отделение с огромни мехури по краката.

Пазарските ботички били получени през м. Декември от собственика на магазина г-н А. Ахмедов от един пътуващ търговец. И въпреки, че почти осакатил една от пострадалите – г-жа М. Николова, А. Ахмедов се запъна и отказал да и върне огромната сума от 48 лв. Той вероятно е действал на принципа “Закупената стока, макар и отровна, не се връща”.

Коментарът в случая е излишен. На фона на политическо разцепление в Парламента и очаквания “развод в тройния брак”, придружен от едва “кретащото инфантилно образование и “убийственото” ни здравеопазване, изгубени и заровени в Софийския боклук, върху картината на общ. ни живот беше нанесен и последния щрих, поставящ и край на втория месец, през който според родните ни политици в страната трябваше да тече мед и масло, безработицата да намалява, икономиката да расте, а ние –обикновените българи да си караме по магистралите и да си подсвиркваме.

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

 

 

 

Copyright ©1997-2007 OMDA Ltd.  All rights reserved.