НЕ СТЕ САМИ

 

 

Елена Андреева

 

 

       За съжаление, все още, продължавам да се изумявам от лицемерието на българския народ и простащината на българското Правителство. Днес пътувайки в „таксито“ на българския студент и пенсионер-градския транспорт, в полезрението ми попадна един огромен билборд, издигнат гордо до известен пловдивски хотел, на който една сравнително добре изглеждаща полугола девойка, рекламираща скъпа марка бельо беше заела една доста предизвикателна поза. В това явление, само по себе си, няма нищо странно, или чак пък толкова изумително. Шокиращ е фактът, че в ляво, от целия този, имащ за цел да стимулира потребителите на дамско бельо, фотографски шедьовър беше допълнително добавен българският флаг, ефектно стилизиран под формата на възпоменателна лентичка. Трикольорна фльонга с надпис „Не сте сами“. Интересно е, че това не е единичен случай.Подобна смешна и жалка подкрепа се е разпространила повсемесно по всяко едно рекламно съоръжение , проникнала е като отличителен знак на всяка една телевизионна програма, - от най-безизвестната кабеларка, та чак до националните телевизии.

        И още нещо- тези мизерни клипчета- от рода на „Искам да си дойда вкъщи“и пр., имащи за цел да пробудят съжаление, въобще не са ефектни.За какво съжаление можем да говорим, когато подобен клип е пуснат по време на рекламната пауза на някое известно ток-шоу, в което се говори за проституцията, или пък по време на латиноамериканска съпунка? Абе хора не ви ли е срам. Не претендирам, че е необходимо да обявим общонационален траур в подкрепа на българските медици. Не претендирам и че съм съпричастна с трагедията им-съпричастни и искренно стадащи са само роднините и близките им. Но поне не нося, лицемерно ,българския флаг“ Не сте сами“ до сърцето си.

        Дано българските ни сестри да не виждат всичко това, защото, в противен случай не Либия, а те не биха искали да се върнат в България. Дано и Либия пази медиците ни, защото България не успя и едва ли ще успее.

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

 

 

 

Copyright ©1997-2007 OMDA Ltd.  All rights reserved.