Либийският печат отвръща на българската инициатива Не сте сами

Ангелина Вл. Пейчева, трети курс, политология

 

       Мощната българска кампания Не сте сами в защита на осъдените ни медици в Либия получи широк размах.Въпреки закъснелите реакции на българската общественост, все пак категорично заявихме пред целия свят, че несправедливо осъдените българи в Либия са подкрепени от родината си.

     Явно тези български действия прескочили българските граници, получили отзвук в цяла Европа, са отрезнили либийците.По собствена инициатива или по поръчка на Джамахирията либийския печат отвръща на българската акция Не сте сами  с контраудар, изработвайки подобно на трибагрената ни лентичка, свое лого ,което защитава либийската теза, че българските медици целенасочено са заразили техните чеда с вируса на Спин.

      Либийците усещат, че да си играеш толкова години с човешкия живот е опасна игра.Те използват всякакви методи и средства, за да продължат да държат в напрежение не само България, но и цяла Европа.В поредни броеве на либийските вестници се появяват лозунги против България, поставяни като специално лого на предната страница на всеки либийски вестник.Тази информация съобщена от българската преса ни дава ясна индикация, че българския народ, когато е сплотен и единен може. А не някои псевдополитици от пъстрата българска политическа градина да тръбят наляво и надясно, че в България няма или все още не е изградено гражданско общество.Ще бъде ли Либия претисната да реши тази сложна плетеница засягаща нечий височайши интереси?Реакцията на главните актыори участващи в изтезанията над българските медици, изразена в грубо размахване на лозунги и истерични викове пред обективите е показател, че либийците отрезняват и техните скалъпени обвинения могат да ги подведат и да им изиграят лоша шега.                                                                               

2/27/2007

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

 

 

 

Copyright 1997-2007 OMDA Ltd.  All rights reserved.