СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2007-2008)

пролет

автори

без редактор

КОСОВО

ЮСМЕНИ И МАЙНИ В ХИКСЛАНДИЯ

животоописания

идеалният тип човек при капитализма

мечтата за българия

автори

без редактор

 

 

Ваня Гачева Петрова - политология III курс, Пловдивски университет "Пайсий Хилендарски", учебната 2007/2008  

 

Мечтата ми за България

 

       България - моята родина. Тук съм родена и бих желала тук да съм до края на живота си.

        България е прекрасна страна. Има чудесна природа, много забележителности, и много малко добри хора. Но в момента моята родина не е моята мечтана страна.

       За да бъде мечтаната страна за мен, в България трябва да бъдат променени много неща. Едно от нещата, които искам да променя, са хората. Искам ние българите да станем по-добри, по-вярващи (в религиозен смисъл), да си помагаме един на друг. Тъжното е, че днес в нашата страна не можеш да имаш истински приятел - всеки гледа да те прецака, само и само да се чувства той по-добре. В днешно време много малко българи ходят често на църква, което е жалко, защото все пак сме християнски народ. Повечето хора дори ходят само на най-големите християнски празници - Коледа, Великден, Цветница. Това не е правилно. Може човек да няма възможност да ходи всеки ден на църква, но поне един път в седмицата е хубаво да посещава Божия дом.

       Друго, което искам, е да имаме съвестни политици, а не като сега - такива, които мислят само за себе си, а не за народа, който управляват.

       Трябва да имаме по-добро образование и здравеопазване, които да са достъпни за всички българи. Днес заради високите такси в образованието ни много деца с висока интелигентност и потенциал не могат да си позволят да се изучат до край. За здравеопазването просто нямам думи - толкова много некадърни лекари имаме вече.

        Иска ми се и да нямаме мафия, което е невъзможно, защото днес тя е разпространена по целия свят.

       Искам хората да са по-добри, по-човечни. Да има по-малко лицемерие, егоизъм, злоба и други лоши пороци у хората. Искам да няма беднотия и българите да имат един нормален живот. Искам и на нас младите да ни се даде възможност да се развиваме свободно и всеки да има един добър живот.    

 

автори

без редактор

СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2007-2008)

есен

автори

без редактор

автори

без редактор

СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2006-2007)

автори

без редактор

автори

без редактор

СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2006-2007)

есета по зададена тема

 

автори

без редактор

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

Copyright 1997-2008 OMDA Ltd. All rights reserved.