СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2007-2008)

пролет

автори

без редактор

   КОСОВО

ЮСМЕНИ И МАЙНИ В ХИКСЛАНДИЯ

животоописания

идеалният тип човек при капитализма

мечтата за българия

автори

без редактор

 

 

Ангел Илиев Герчев - политология III курс, Пловдивски университет "Пайсий Хилендарски", учебната 2007/2008  

 

Моята мечта за България

(есе)

 

Мечтата ми за България?... Мечтая за една по-красива, по-чиста държава, мечтая за държава, в която хората да ходят усмихнати по улиците. Да се виждат колкото се може по-малко измъчени и тъжни лица. Бих искал да живеем в една по-добре устроена България с по-малко проблеми - икономически, политически, етнически, здравни, защото за съжаление в нашата родина минусите са много по-преобладаващи от плюсовете. Бих си позволил да отбележа, че във всяко едно звено, във всеки един отрасъл от икономиката ни има сериозни пропуски и това не се забелязва само от обикновените хора, а и от нашите европейски партньори, което може да доведе единствено и само до влошаване на сегашното ни положение, а това определено рефлектира както на управляващите, така и на обикновения данъкоплатец.

 Мечтая, да мечтаеш е хубаво, но още по-хубаво е да реализираш мечтите си и си мисля, че има много голяма част млади, талантливи, интелигентни хора, които имат различни идеи, за да живеят един друг малко по-различен живот, в който не те е обхванало сивото ежедневие, в който не мислиш как да си покриеш животоподържащите разходи и да свържеш двата края. И аз вярвам и се надявам искрено, че именно такива, млади, изпълнени с желание за промяна хора могат да помогнат на България да се развива към по-добро. Разбира се, опитът и знанията на по-възрастните е незаменим, но както вече сами се уверяваме 15 години, че никой не го интересува общото, никой не го вълнува цялостната картина в нашата страна. По-скоро повечето хора са се ограничили до собственото си благо и са се затворили в някакъв собствен свят. Българинът все още е със стария манталитет и се надявам това по-скоро да се промени. Колкото и да ми е неприятно, бих си позволил да отбележа, че все още има много хора, които чакат нещо само да им се случи. Има хора, които само се оплакват и обвиняват някой друг за техните грещки.

  Мечтая си да живея в една подредена държава, в която нещата не се свеждат до това каква кола караш, или как се казва баща ти например. Но да не съм толкова песимистично настроен, бих завършил малко оптимистично: мисля си, че нещата бавно и много трудно, но все пак се движат в положителна насока и се надявам моята мечта да не е само моя, а и на много млади хора и скоро тази мечта да се превърне в реалност.

 

автори

без редактор

СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2007-2008)

есен

автори

без редактор

автори

без редактор

СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2006-2007)

автори

без редактор

автори

без редактор

СТУДЕНТСКИ ФОРУМ

(2006-2007)

есета по зададена тема

 

автори

без редактор

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

Copyright 1997-2008 OMDA Ltd. All rights reserved.