Иван Анастасов - политология четвърти курс (2007-2008),  Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"

 

                         

Проблемите в моята община

   

   Както почти всяка община в България, така и община Пловдив има своите проблеми. Разбира се, най-сериозният проблем си остава финансовият. Липсата на финансови средства мъчи българската държава и в частност община Пловдив. Някои ще питат, нима най-важни са парите? Те не са най-важни, но определено имат важно значение за развитието на града. Или пък друго мнение, че когато има пари, е доста лесно да се управлява и развива дадено населено място. Доста по-трудно е, когато има недостиг на пари и се използва целият ресурс на обществото за развитието му. Според мен и с ограничени средства могат да се постигнат завидни резултати в нашата община. Относно актуалния въпрос за чистотата на града. Той е свързан с всеки един от нас. Да не се хвърля хартийката на улицата, а в предназначените за това кошчета. Торбата с отпадъци да не се хвърля от терасата - да се налагат солидни глоби в случаите, когато това се случва!

   Много ми се иска да видя Пловдив, като втория по големина град, да има алеи, на които всеки от нас да може да кара велосипед. Това е нещо, което го има във всеки европейски град. Това е и една от стъпките за чист европейски град. Също така е неизменна част от инфраструктурата на града, за която също има какво да се желае. Впрочем това е проблем на цялата ни страна.

   В началото на 21 в. много важен е въпросът за инвестициите. Намираме се в период на бурно развитие и не бива Пловдив да остава встрани, както всички забелязваме. По последни данни Пловдив се намира на 17-то място по инвестиции в България.

Пълната стенограма на Кръглата маса (1990) Защо преходът беше такъв? Идейната криза, властта на кликите и homo transcurrens ☼  Новите йерархии ☼  СРЕДНАТА КЛАСА☼  КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ЩАСТИЕТО ☼ 

Copyright 1997-2008 OMDA Ltd.  All rights reserved.