ТУК СЕ СЪДЪРЖАТ СВЕДЕНИЯ ЗА:

Бенджамин Гяуров - пенсионер, бил е учител по логика и психология. Той е авторът на този текст. Неговият идентификационен номер е 6662. Скромен и разсъдлив човек. Симпатичен, щедър и мълчалив. Бенджамин е фин.

Лолита - бивша манекенка на шивашката кооперация "Пети конгрес на БКП". Тя получава социална пенсия от фондация "Нейков и сие", тъй като не й достигат точки, а няма работа пък и не я бива. Лолита е рядко красива, тактична и фина жена. Лолита е съпруга на Бенджамин Гяуров, когото споменахме по-горе. Душите на двамата са свързани вовеки от Великата любов, пред която времето е безсилно. Те обичат стари градски песни.

Златко - пенсиониран  професор по философия, приятел на Бенджамин и Цеко. Обяснява им Света. Има овчи кожух, с който се гордее, защото го е купил на сметка преди двайсет и пет години.

Цеко - пенсионер, бивш строителен инженер. Специалист по изграждането на крайморски тоалетни. Владее карате. Има пенсе, което не използва, но обича да показва. Знае песента "Палома" от едноименния филм, който беше прожектиран в Стара България в средата на 20 век.

Негово благородие Бодрю Ейничаров - квартален изповедник на Бенджамин Гяуров, мъж над петдесетте, но на вид, по дух и разбирания е значително по-млад.

Нейно благородие - съпруга на Негово благородие - Хубава и делова жена. По време на разказа, както и преди, е вярна съпруга.

Нейно превъзходителство Тайната съветничка Екстра категория (НаПаТиСЕК) Тя е наречена в екземпляра на Цеко, според желанието му - Варвара, в екземпляра на Златко - Ксантипа или Хера Неповторимата. Хера е магьосница. Тя е нелегален управител на Горна България, съученичка е на Бенджамин, Златко и Цеко, живее в недостъпен дворец в усоите на Стара планина, има перука на тънки плитки и използва за депилатор витаминозни трици.

Негово превъзходителство Тайния съветник Първа степен (НаПаТиСиПеС)- Хенаро Втори. Той е нейн съпруг и асистент в магиите. Разтрива й гърба. С джип разнася  отвари, миризливи води, писмени и устни указания. Той се реши с железен гребен за крава, защото косъмът му е къс, гъст  и мазен, според както се говори.

Действието се развива през първата половина на 21 век на територията на Република Горна България (РГБ).


Copyright 1998-2014 ® “OMDA” Ltd.  Всички права запазени.