ОБЩЕСТВО | ОБЩЕСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
 
Аз се учудвам от изключително меката реакция на министъра на спорта, каза Красимир Каракачанов
http://www.focus-news.net/
 
 7 август 2004 | 20:22 | Агенция "Фокус"
София. Това е нормално да се случи след подобен инцидент, в нормалните държави реагират нормално, заяви за агенция “Фокус” Красимир Каракачанов, председател на ВМРО по повод отстраняването на президента на Българския олимпийски комитет (БОК) Иван Славков от структурите на Международния олимпийски комитет (МОК). Само можем да си представяме какво става в българския спорт, явно Славков в България е научен за всяко нещо да взема пари, защото публична тайна е какво става в българския футбол – как се договарят мачовете, как се договаря кой ще бъде шампион и се знае от две години напред кой ще бъде шампион. Това, с което в България сме се примирили, в МОК действат по друг начин, каза още Красимир Каракачанов.
Фактите са ясни. Аз мисля, че не е необходимо да си член на МОК или да си член на комисията по етика, като чуеш за какво става дума, всичко ти става ясно. Една оставка от негова страна ще разреши въпроса. При тази ситуация самият той няма какво да се крие от медията, просто трябва да си подаде оставката, категоричен бе лидерът на ВМРО.
Той каза още: “Аз се учудвам от изключително меката и безмислена реакция на министъра на спорта. Той съжалява, че Славков няма да отиде в Атина и дума не казва за това какво се е случило.”
Българският спорт е тотално в областта на мутрите и корупцията. Ако до момента неговите изказвания кой ще бъде шампион, можехме или по-скоро се правехме, че ги приемаме като някакви шегички в неособено трезво състояние, сега трябва да се замислим сериозно. Разбира се, аз не очаквам да последват някакви радикални промени в ръководството и на Футболния съюз, и на други спортове в България, защото всичко е една мафия. Това е един проблем, който е ясен, заключи Красимир Каракачанов.