Наблюдател

СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ

http://www.segabg.com/06082004/p0050004.asp

"АВС" (Испания):
Славков е сам един синигер

"Ясно е, че да бъдеш член на МОК може да бъде доходна дейност, а не почетна длъжност за поддържане на духовните ценности на древна Гърция. След Мюнхен`72 олимпийският форум е синоним на дойна крава. Как по друга начин да се обясни изборът на Атланта за 1996 г. вместо Атина? Тогава 100-годишнината на първите игри от модерната ера не можа да се пребори с "Кока-Кола". Скандал не последва. Репортажът, излъчен от Би Би Си, успя само да улови един синигер, струващ 200 000 евро. В своя защита той наивно заяви, че се опитал да разкрие възможни практики на корупция."

"Навтемборики" (Гърция):
Олимпийското семейство е разтърсено

"Член на МОК е готов да направи каквото може, за да осигури гласове за кандидатурата на Лондон срещу голяма парична сума. Видеоматериалът е свързан с председателя на БОК Иван Славков, който е дал съгласието си да подкрепи Лондон и да склони и други да гласуват за кандидатурата на английската столица."

"АВС Online" (Австралия):
Нередности при избора на домакин на игрите през 2012 г.

"Президентът на БОК Иван Славков и още трима лобисти в МОК казват, че срещу пари могат да осигурят гласове в полза на Лондон при гласуването догодина. Преди излъчването на филма г-н Жак Рох заяви, че МОК не е запознат с детайли от записа, но че комисията по етика ще разследва обвиненията в корупция."

"Fox Sport" (САЩ):
Славков бе замесен и около Солт Лейк Сити

"Името на Славков бе замесено и в скандала със Солт Лейк Сити, но по-късно българинът бе обявен за невинен. Разследването около избора на столицата на щата Юта за домакин на зимната олимпиада през 2002 година доведе до това, че 10 членове на МОК подадоха оставки или бяха изгонени заради подкупи."

"The Straits Timеs" (Сингапур):
Домакинството на олимпиада 2012 се продава?

"Искате да бъдете домакини на олимпийски игри? Е, добре, пригответе се да предложите подкуп, да угодничите и да платите. В скандала е замесен дори кувейтецът Муталеб Ахмед, генерален директор на Олимпийския съвет на Азия."

Агенция ANSA (Италия):
Филм на Би Би Си обвинява в корупция председателя на БОК

"Филмът показва Славков в един софийски хотел да говори за това как гласовете на други членове на МОК могат да бъдат "купени".