news.bg / дата: 06.07.2004 15:45


Джон Едуардс става вице на Кери в случай на победа

Кандидатът за президент на САЩ на Демократическата партия Джон Кери обяви името на избраника си за вицепрезидент, информира “Ройтерс”.

Той обяви, че в случай на победа на президентските избори, постът вицепрезидент на Америка ще заеме Джон Едуардс.

Източници от Демократическата партия съобщават, че изборът на Кери вече е направен.

Джон Едуардс е сенатор от Северна Каролина и беше основен съперник на Кери по време на първичните избори за кандидат-президент на демократите.

Следващите 120 дни Едуардс и аз ще се борим за Америка - страната, която обичаме, каза Кери за агенция АП.

Ще се борим, за да дадем на средната класа добра работна заплата и ефективно здравеопазване. Ще се борим, за да направим Америка независима сила, да изградим силна армия и да създадем силни връзки, подчерта кандидат-президентът.

Още вчера високопоставени партийни източници съобщиха новината, че Джон Кери си е избрал вицепрезидент, но отказаха да обявят името му.

По повод на този избор президентът Джордж Буш заяви, че приветства кандидатурата на сенатор Едуардс като партньор на Кери.
Аз очаквам една добра и енергична конкуренция, подчертава Буш.
US-президентът уточни, че вицето му Чейни вече е поканил Едуардс на среща, за да му каже, че приветства включването му в предизборната борба.
 

 

 


Защо "приказка"? | Земята на българите | Народът на България | История | Етнография и фолклор | Българска кухня | Хайд парк

 

Карта на сайта

Христоматия "Омда" 

Библиотека "Омда"

Големите промени

Студентски форум

Гише "Справки"


Copyright 1998-2011 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени